رگولاتور ولتاژ چیست و ظاهر رگولاتورها چگونه است

رگولاتور ولتاژ چیست ؟

 

قطعاتی که وظیفه آنها ثابت نگه داشتن سطح ولتاژ روی یک مقدار خاص است رگولاتور نام دارند ، در بیشتر مدارات الکترونیکی نیاز به یک ولتاژ ثابت و بدون تغییر برای تغذیه مدارات داریم که به طور مثال اگر ولتاژ منبع از 10 ولت به 11 ولت تغییر پیدا کرد خروجی ما ثابت باشد و هیچ گونه تغییری نداشته باشد اینجاست که میتوانیم از یک رگولاتور ولتاژ استفاده کنیم .

 

انواع رگولاتورهای ولتاژ !

 

رگولاتور ها با ولتاژ های مختلفی در بازار موجوداند که ولتاژ کاری آنها از طریق شماره روی بدنه آنها قابل تشخیص می باشد ، به صورتی که دو رقم اول اکثر رگولاتور های معروف با 78 شروع می شود و دو رقم بعدی ولتاژ خروجی رگولاتور می باشد مثلا اگر نام رگولاتور 7805 باشد رگولاتور از نوع 5 ولتی است و با اعمال ولتاژ 5 تا 10 ولت به ورودی آن در خروجی همان ولتاژ 5 ولت ثابت شده را خواهیم داشت ، توجه داشته باشید که در حال حاظر قطعات قلابی و فیک زیادی در بازار موجود هستند و حتما از جای معتبر رگولاتور های خود را خریداری کنید زیرا رگولاتورهای فیک جریان خروجی بسیار ضعیفی دارند .

 

مدار کاربا رگولاتور
در تصویر فوق مدار کار با رگولاتورها را می توانید مشاهده بفرمایید

 

رگولاتور قطعه ای است برای تثبیت ولتاژ – طبق عکس بالا اگر به ورودی رگولاتور 7803 ولتاژ 4 یا 5 یا 10 یا 15 ولت اعمال کنیم در هر صورت در خروجی ولتاژ 3 ولت ثابت شده را داریم .

 

مدار شماتیک رگولاتور
نمای ظاهری – پایه ها و مدار علمی یک نمونه رگولاتور 5 ولتی را در تصویر فوق میتوانید مشاهده نمایید ؛ رگولاتور قطعه ای است که ولتاژ خروجی را بصورت ثابت و کاهش یافته به شما تحویل میدهد ، ورودی این مدار 8 الی 18 ولت و خروجی 5 ولت ثابت میباشد .
نکته مهمی که در کار با رگولاتور های اماده سه پایه باید مد نظر داشته باشید این است که حتما از قطعات اصلی استفاده کنید تا جریان خروجی ضعیف نشود و همچنین ورودی قطعه باید حداقل دو ولت از ولتاژ کاری رگولاتور بیشتر باشد مثلا اگر رگولاتور شما سه ولتی است حداقل باید 5 ولت به آن اعمال نمایید .

TELEGRAM CHANNEL : @ELECZ
INSTAGRAM : @LEZATE_ELECTRONIC
WEBSITE : ELEKTROKITS.IR

کلمات کلید و مرتبط به مطلب : انواع و اقسام و کار با رگولاتور های ولتاژ ، چگونه با رگولاتورها کار کنیم شماره روی بدنه رگولاتور ها چند است ؛ مدار شماتیک رگولاتور ؛ پایه ها و کاتالوگ و سه پایه قطعه 7805 رگولاتور و قطعه 7809 و 7819 و 7803 چگونه است ؛ ولتاژ به کدام پایه رگولاتور باید اعمال شود ؛ کیت ثابت کننده ولتاژ آیسی برای ثابت نگه داشتن ولتاژ چند است ؛ چگونه با استفاده از قطعات الکترونیکی و مقاومت و ایسی ولتاژ را ثابت نگه داریم .

 


 

‏3 دیدگاه در نوشته‌ی “رگولاتور ولتاژ چیست و ظاهر رگولاتورها چگونه است

  1. آرش

    بسیار عالی
    سایتی ندیدم که راجب ماسفتها یا همون رگلاتورها توضیح داده باشه

  2. فرشاد

    مطلب خوبی بود ولی کاش مثال کاربرد در دستگاه و برد و نحوه شناسایی تعویض و لحیم کاری و … را هم می گفتید با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *